PANTAI TANGSI SITUBONDO

RICOH

Pantai Tangsi berlokasi di Desa Semiring Kecamatan Mangaran, Pantai ini cukup bersih dengan pantai yang lebar, di pantai ini terdapat mercu suar yang digunakan untuk navigasi kapal. Dulunya disekitar area pantai ini akan digunakan untuk kilang minyak, saat ini areal tersebut digunakan untuk tambak ikan. Dengan pantai yang cukup bersih dan lebar ditambah dengan pemandangan tambak ikan.Dengan pohon bakau merupakan daya tarik tersendiri untuk pengembangan pantai tangsi menjadi sebuah obyek daya tarik wisata.